ΔΩΡΕΑΝ
ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΙΧΜΗΣ

Φωτοβολταϊκά Πάνελ - Τεχνολογία SHINGLED

Οι κυψέλες με τεχνολογία Shingled Monocrystalline που είναι κατασκευασμένη η σειρά RECOM PUMA συνδέονται με ένα καινοτόμο τρόπο, χωρίς να απαιτούνται συγκολλημένες ταινίες. Πρακτικά οι κυψέλες μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους επαγωγικά με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν κενά ανάμεσά τους. Δεν απαιτούνται ταινίες χαλκού για την ένωση των κελιών και επομένως περισσότερες ηλιακές κυψέλες εκτίθενται στο ηλιακό φως. Χαρακτηριστικό επίσης αυτής της τεχνολογίας είναι ότι δεν υπάρχουν ηλεκτρικές απώλειες λόγω του χαλκού καθώς οι κυψέλες δεν χρησιμοποιούν αγώγιμα υλικά για την ένωσή τους.

Στα συμβατικά Φωτοβολταϊκά Μονοκρυσταλλικά HALF-CUT πάνελ οι ηλιακές κυψέλες είναι καλωδιωμένες σε σειρά από στοιχειοσειρές, ενώ στη τεχνολογία Shingled οι ηλιακές κυψέλες στα πάνελ συνδέονται παράλληλα. Με τη καινοτόμο Shingled τεχνολογία μειώνονται σημαντικά οι απώλειες που προκαλούνται από διάφορα εμπόδια, επιτυγχάνοντας αυξημένη απόδοση σε συνθήκες σκίασης. Με απλά λόγια, επιτρέπει μέγιστη και απρόσκοπτη παραγωγή του πάνελ ακόμα και σε συνθήκες μερικής σκίασης σε σχέση με τα συμβατικά πάνελ που σταματούν συνολικά την παραγωγή τους όταν ένα μέρος τους σκιάζεται.

Αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα αποδίδουν περισσότερη ισχύ ανά τετραγωνικό μέτρο, προσδίδοντας κορυφαία συνολική απόδοση του πάνελ, ακόμα και όταν κάποιες κυψέλες είναι σε σκιά.

Χάρη στη τεχνολογία αιχμής και της κορυφαίας απόδοσης της σειράς RECOM PUMA, απαιτείται λιγότερος χώρος στην οροφή σας για να παραχθεί η ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τα συμβατικά πλαίσια!

Επιπροσθέτως, η τεχνολογία αυτή έχει το χαρακτηριστικό να ξεκινάει την παραγωγή ενέργειας με ελάχιστο φως, με την ανατολή του ηλίου αλλά και να σταματάει αργά, μετά τη δύση του ηλίου.

Ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα της σειράς RECOM PUMA είναι η καινοτόμος κατασκευαστική δομή τους, που πετυχαίνει καλύτερη μηχανική απόδοση σε σχέση με τα συμβατικά πάνελ, καθώς οι δοκιμές στατικού και δυναμικού φορτίου δείχνουν ότι η τεχνολογία Shingled είναι πιο ανθεκτική σε φορτία όπως είναι το χιόνι και το χαλάζι.

Τεχνολογία TOPCon

Τα Φωτοβολταϊκά Πάνελ της σειράς RECOM LYNX βασίζονται στη τεχνολογία TOPCon και αποτελούν μια ιδανική επιλογή για οροφές σε κτιριακές εγκαταστάσεις. Διαθέτουν πυρίτιο τύπου Ν, το οποίο προσφέρει τόσο απόδοση όσο και σταθερότητα, σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες στη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας. Οι ηλιακές κυψέλες TOPCon, λόγω του τρόπου κατασκευής τους εκμηδενίζουν τις απώλειες της παραγόμενης ενέργειας και παράλληλα προσφέρουν ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα με μεγάλη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου.

Τεχνολογία Heterojunction

H σειρά RECOM LION βασίζεται στην τεχνολογία Ετεροσύνδεσης (Heterojunction - HJT) και ενδείκνυται σε εγκαταστάσεις με περιορισμένο χώρο. Η τεχνολογία Ετεροσύνδεσης είναι μια πρωτοποριακή τεχνολογία που εγγυάται υψηλή απόδοση και χαμηλή υποβάθμιση της φωτοβολταϊκής μονάδας, βελτιώνοντας ουσιαστικά τα αποτελέσματα και την απόδοση σε βάθος χρόνου.

Οι κυψέλες ετεροσύνδεσης συνδυάζουν δύο διαφορετικές τεχνολογίες σε μία κυψέλη: ένα κρυσταλλικό κυτταρικό σιλικόνης που είναι τοποθετημένο μεταξύ δύο στρωμάτων άμορφου πυριτίου "λεπτού φιλμ". Χρησιμοποιούμενες μαζί, αυτές οι τεχνολογίες επιτρέπουν αύξηση της απόδοσης των πάνελ και περισσότερη συλλογή ενέργειας σε σύγκριση με τα συμβατικά πάνελ. Xάρη στο καινοτόμο σχεδιασμό, τα RECOM LION πάνελ προσφέρουν έως και 20% περισσότερη ενεργειακή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, κατά τις πρωινές /βραδινές ώρες και σε συνθήκες νεφώσεων. Τέλος, διαθέτουν χαμηλό συντελεστή θερμοκρασίας -0,24% /°C ενισχύοντας τη λειτουργία υπό υψηλές θερμοκρασίες.

Φωτοβολταϊκά Πάνελ

INVERTERS

Χαμηλή Τάση Εκκίνησης - Low Voltage Startup

Οι Inverters της RECOM βελτιστοποιούν την απόδοση του Φωτοβολταϊκού Συστήματος, ακόμα και σε αρκετά χαμηλή τάση κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου, λόγω της μεγάλης ευελιξίας σχεδίασης. 

Τεχνολογία HYBRID

Οι Υβριδικοί Inverters της RECOM είναι “battery ready”, έχουν δηλαδή προεγκατεστημένο σύστημα υποδοχής μπαταριών και μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά οποιαδήποτε στιγμή με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας/μπαταρίες, ώστε να κάνουν το Φωτοβολταϊκό Σύστημά σας ενεργειακά αυτόνομο και ανεξάρτητο.

Οι μπαταρίες αυξάνουν τον ταυτοχρονισμό των καταναλώσεων με αποτέλεσμα να εξοικονομούν ακόμα περισσότερα χρήματα στον τελικό καταναλωτή.

Back up Mode

Οι Υβριδικοί Inverters της RECOM υποστηρίζουν λειτουργία εφεδρείας (Back up mode) με ενσωματωμένο σύστημα μεταγωγής. Σε περίπτωση δηλαδή διακοπής ρεύματος από το δίκτυο, η εγκατάσταση απομονώνεται αυτόματα και ακαριαία, ενώ η ηλεκτροδότηση συνεχίζεται κανονικά από τα φωτοβολταϊκά και τις μπαταρίες.

Zero Export

Με τους νέους Υβριδικούς Inverters της RECOM, καθίσταται η δυνατότητα για μηδενική έγχυση (zero export) στο δίκτυο. Υπάρχουν περιοχές όπου το δίκτυο είναι κορεσμένο και ο αρμόδιος ΔΕΔΔΗΕ δεν επιτρέπει την εγκατάσταση παραγωγής ενέργειας με έγχυση ή απομακρυσμένες περιοχές που δεν υποστηρίζονται από το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Με την προσθήκη ενός έξυπνου μετρητή (Smart Meter) στο σύστημα και σε συνδυασμό με το τεχνολογικά προηγμένο σύστημα διαχείρισης των Υβριδικών Inverters της RECOM, η REPOWER σάς δίνει την δυνατότητα να εγκαταστήσετε το σύστημά σας σε οποιαδήποτε περιοχή επιθυμείτε, χωρίς να εγχέεται ενέργεια στο δίκτυο επιτυγχάνοντας απόλυτη Ενεργειακή Αυτονομία.

Προστασία

Οι Inverters της RECOM διαθέτουν νέο ενσωματωμένο αντικεραυνικό σύστημα προστασίας από υπερτάσεις (SPD) στην DC και AC πλευρά, προσφέροντας προστασία του Inverter έναντι επαγόμενων ή άμεσων υπερτάσεων που προκαλούνται από έμμεσα κεραυνικά πλήγματα.

Inverters

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ - ΙΟΝΤΩΝ ΛΙΘΙΟΥ

Μεγάλη Διάρκεια Ζωής

Τα συστήματα αποθήκευσης Pandora της RECOM είναι φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LiFePO4) και προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις μπαταρίες μολύβδου-οξέος και άλλες μπαταρίες λιθίου. Παρέχουν βελτιωμένη απόδοση φόρτισης-εκφόρτισης, μέγιστο ρεύμα φόρτισης-εκφόρτισης: 50A και βάθος εκφόρτισης: 90%, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (<6000 κύκλους ζωής) και δυνατότητα βαθιάς εκφόρτισης, διατηρώντας την ισχύ τους στα ίδια επίπεδα.

Ικανότητα Γρήγορης Φόρτισης - Εκφόρτισης

Οι μπαταρίες Pandora της RECOM LiFePO4 μπορούν να φορτίσουν και να εκφορτίσουν με υψηλό ρυθμό παρέχοντας μέγιστη ευελιξία για όλους τους τύπους εφαρμογών. Η γρήγορη φόρτιση ελαχιστοποιεί το χρόνο διακοπής λειτουργίας του συστήματος, ενώ ο υψηλός ρυθμός εκφόρτισης είναι ιδανικός σε περιπτώσεις που απαιτείται μεγάλο ρεύμα εκκίνησης.

Ανοχή σε Θερμοκρασία και Εκφόρτιση

Η τεχνολογία της σειράς Mπαταριών Pandora RECOM την προστατεύει από μεγάλες και απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας καθώς και από περιπτώσεις εξάντλησής της, έτσι δεν επηρεάζουν καθόλου τη συνολική παροχή ισχύος στο σύστημα. Είναι η ιδανική επιλογή για εφαρμογές που απαιτείται μεγάλη και συνεχής εκφόρτιση αλλά και για τοποθεσίες που θα λειτουργήσουν σε ακραίες και άστατες καιρικές συνθήκες.

Μηδενικό Κόστος Συντήρησης

Οι μπαταρίες Pandora LiFePO4 έχουν μηδενικό κόστος συντήρησης και εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής, καθιστώντας τες  μια αξιόλογη επένδυση και μια έξυπνη μακροπρόθεσμη λύση για ενεργειακή ανεξαρτησία.

Επεκτασιμότητα

Το σύστημα αποθήκευσης της σειράς Μπαταριών Pandora της RECOM είναι επεκτάσιμο, με αποτέλεσμα να σας δίνει την δυνατότητα να αυξήσετε τη χωρητικότητα του συστήματός σας, πανεύκολα και χωρίς κάποια ειδική εργασία ανά πάσα στιγμή, αν οι ανάγκες σας σε αποθηκευμένο ηλεκτρικό ρεύμα αυξηθούν.

Μπαταρίες
Όροι Χρήσης
Πολιτική CookiesΠολιτική Απορρήτου (GDPR)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram